Prosili o dary Ducha Svätého pre nový školský rok 2017/2018

Duchu svätý príď z neba, zaznelo dnes v kostole sv. Ondreja v Chmeľnici. Žiaci spolu s rodičmi a s pani učiteľkami spoločne vstúpili do nového školského roku 2017/2018.

Pán farár Tomáš Gondkovský povzbudil pedagógov školy, aby pokračovali v poslaní školy vzdelávať a vychovávať mladého človeka a pripraviť ho na ďalšie štúdium a hlavne pre život. „Nech každý deň v našej škole nie je len nutnou povinnosťou, ale predovšetkým novým prínosom, ktorý obohatí Vašu myseľ radosťou zo stretnutí s poznaním,“ povedal vo svojej kázni. Všetkým žiakom zaželal veľa energie, elánu, motivácie a tiež trpezlivosti pri zdolávaní svojich "školských" povinností.
 
Po svätej omši posvätil vynovené detské ihrisko v areáli ZŠ s MŠ, ktoré sa podarilo vybudovať vďaka sponzorským darom a príspevkom rodičov.
 
Počas prázdnin sa natrela aj strecha školy. Obec Chmeľnica poskytla ZŠ s MŠ dotáciu.
Žiaci sa potom odobrali do školy, kde si vypočuli príhovor pani riaditeľky Ľudmily Klimkovej.
Škola privítala 11 prvákov, ktorí dostali rôzne darčeky, ktoré pripravili pre nich pani učiteľky. Pani učiteľka Alžbeta Haničáková predstavila prváčikom Šlabikár, zrkadielko a žiacku knižku. Pani starostka Zita Pleštinská im odovzdala darček, ktorý im venovala na úvod štúdia v našej škole obec Chmeľnica. Rodičia prvákov si zaspomínali aj na svoje prvé chvíľky v školských laviciach.
 
Žiakom aj pedagógom želáme úspešný školský rok!
Publikované: 4.9.2017 | Zobrazené: 673
  • www.visitspis.sk/1-uvod
  • maslubovniansko.sk
  • www.karpatenblatt.sk
  • www.kdv.sk
  • www.kovanezelezo.sk
Nastavenia cookies